تربیت کودکان, کودک

با این روش ها تمرکز کودک خود را هنگام درس خواندن بالا ببرید

گاهی پیش می آید که کودکان هنگام یادگیری درس، تمرکز لازم را ندارند، اما جای نگرانی نیست، چرا که راه های بسیاری برای این موضوع وجود دارد.

اما پیش از انجام راه و روش ها، باید خلق و خو و روحیات کودک را خوب شناخت. چون کودکان با هم متفاوت هستند. شاید کودکی در محیط آرام تر می تواند تمرکز بیشتری روی درس داشته باشد و کودک دیگری در محیط شلوغ و در کنار دیگران. دانستن این نکات، کمک بسیاری به والدین میکند که زودتر و راحت تر به نتیجه برسند.
عوامل مختلفی در حواس پرتی کودک نقش دارند. به عنوان مثال، بیش فعال بودن کودک یکی از این عوامل است.

کودک بیش فعال، انرژی بسیار زیادی دارد که باید این انرژی در فواصل زمانی کوتاهی تخلیه بشود. به همین علت، برای چنین کودکانی، نشستن به مدت زیاد، دشوار است.

یکی از عوامل دیگر، علاقه نداشتن کودک به درس است. اگر کودک از ابتدا، علت درس خواندن را نداند یا از سر اجبار والدین، تکالیف خود را انجام دهد، به مرور بی انگیزه و بی علاقه شده و هیچ دلیلی برای یادگیری در خود نمیبیند. گاهی نیز خستگی و کم خوابی کودک، باعث عدم تمرکز می شود. از دیگر دلایل

چگونه به افزایش تمرکز در کودکان کمک کنیم؟

• کودک نیاز به بازی کردن دارد!

بازی هایی که کودک ذهن خود را برای آن به کار بگیرد، بسیار به تمرکز کودک کمک میکند.
بازی های فکری، شطرنج، بازی و ریاضی و … بسیار به رشد فکری و ذهنی کودک کمک می کند. اما برعکس، تبلت و موبایل تمرکز کودک را کاهش می دهد.

• اجازه دهید شلوغ کند!

اگر مدام به کودک بگویید: سرم رفت، چقدر بازی میکنی! کودک انرژی های خود را تخلیه نمیکند و منجر به آسیب های روحی او میشود. اجازه دهید تمام و کمال هیجانات خود را تخلیه کند که در زمان درس خواندن، تمرکز کافی داشته باشد.

• مکان درس خواندن کودک اهمیت دارد.

شاید کودک شما در جمع درس خواندن را بیشتر دوست دارد و تمرکز بهتری دارد. شاید هم در مکان های خلوت تر بهتر میتواند درس را فرا بگیرد. روحیات کودک خود را بشناسید.

• تبلت و موبایل ممنوع!

در هنگام درس خواندن کودک، موبایل و تبلت را از او دور کنید. زیرا کودک بازیگوش است و ممکن است مدام بخواهد گوشی و تبلت را چک کند و با آن ها بازی کند.

• کودک باید استراحت کافی داشته باشد.

بهتر است کودک هنگام شب، زود به خواب برود و بعد از مدرسه، استراحت کوتاهی داشته باشد که با ذهن متمرکز و آرام، به یادگیری بپردازد.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *